2019

Αποφορτίζει αθλητές το πρόγραμμα: «Υιοθετήστε ένα αθλητή» -TRACKFIELDCY

Ένα πολύ καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα παρουσίασε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο. 

Του Σάββα Ευαγγελίδη

Το πρόγραμμα, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Όλοι μαζί στο Δρόμο για το Τόκιο – Υιοθετήστε έναν αθλητή»,  έχει ως στόχο την οικονομική στήριξη Κύπριων αθλητών μέσω χορηγιών που θα καλύπτουν οικονομικές ανάγκες των πρωταθλητών κατά την δεκεπεντάμηνη τους πορεία πριν από την Ολυμπιάδα.

Πρόκεται για μία εξαιρετική ιδέα και σκέψη, η οποία θα αποφορτίσει από δεύτερες σκέψεις και προβληματισμούς αρκετούς επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες που πέραν του αγωνιστικού κομματιού, οφείλουν πλέον να ασχολούνται και με ζητήματα χορηγιών και διαφημίσεων.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τις προσπάθειες που γίνονται από διάφορους φορείς και οργανισμούς, ωστόσο υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης, τα οποία καλούνται οι αθλητές/ριες να «γεμίσουν», είτε μέσω μάνατζερ, είτε μέσω προσωπικών ενεργειών.  Συνεπώς, το εν λόγω πρόγραμμα θα λειτουργήσει καταλυτικά για πολλούς αθλητές και αθλήτριες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019 το πρόγραμμα «Όλοι μαζί στο Δρόμο για το Τόκιο – Υιοθετήστε έναν αθλητή».

1.Athlites AO3I21221.jpg

Μέσα από το το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι χορηγοί/εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να στηρίξουν απ’ ευθείας συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους αθλητές «υιοθετώντας» τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 32 αθλητές/αθλήτριες, δέκα αθλημάτων. Το ύψος της χορηγίας για κάθε αθλητή είναι διαφορετικό και ο Ανάδοχος Χορηγός που θα «υιοθετήσει» τον αθλητή θα συμβάλει στην κάλυψη όλου ή μέρους του προϋπολογισμού του αθλητή για την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ύψος της χορηγίας θα συμφωνηθεί μεταξύ αθλητή και ανάδοχου χορηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι/χορηγοί μπορούν να επικοινωνούν με την ΚΟΕ και την υπεύθυνη Διοικητική Λειτουργό του προγράμματος, κ. Άντρη Σιάλου. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα επωφεληθεί καθόλου από το πρόγραμμα, αλλά όλη η στήριξη θα πάει στους αθλητές.

Πηγή: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

TRACKFIELDCY

Κατηγορίες:2019, Bloggers, Tokyo 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s