ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Στο «Ataturk Stadium» της κατεχόμενης Λευκωσίας διεξήχθη την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 διεθνής συνάντηση στίβου υπό την αιγίδα της «Ομοσπονδίας Αθλητισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Fatih Cintima παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες και όπως έγινε γνωστό ήταν επίτημος καλεσμένος.
Στην διοργάνωση έλαβαν μέρος 60 αθλητές από 10 διαφορετικά κράτη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη διοργάνωση συμμετείχαν υψηλού επιπέδου αθλητές, όπως για παράδειγμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Λονδίνου στα 200 μέτρα, Ramil Guliyey, και η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου στο ύψος, Yuliya Levcenko.
Πρόκειται για μια διοργανώση την οποία, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ΙΑΑF δεν αναγνωρίζει καθώς έχει διεξαχθεί υπό την αιγίδα ένος παράνομου καθεστώτος-κράτους, το οποίο αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.
Η TRACKFIELDCY καταδικάζει την διοργάνωση τέτοιου είδους, προκλητικών συναντήσεων, καθώς δεν ευνοούν την διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s